Behandelingen

 • Consult

  Een eerste consult biedt de mogelijkheid om een diagnose te stellen, uw specifieke situatie te evalueren, eventuele vragen te beantwoorden en/of mogelijke andere behandelkeuzes te bespreken.

 • Wortelkanaalbehandeling (Extirpatie)

  Een behandeling van het wortelkanaal dringt zich op wanneer het levende tandgedeelte niet meer in staat is om zichzelf te herstellen. Dit kan gebeuren bij cariës, diepe vullingen, trauma, infectie,…

  Zonder behandeling gaan bacteriën zich vestigen in de geïnfecteerde tandwortel wat op zijn beurt kan leiden tot pijn, aantasting van het bot,…

  Tijdens de behandeling worden de bacteriën en resten van het zenuwweefsel verwijderd. Na goed reinigen en spoelen van alle wortelkanalen worden deze opgevuld met de meest performante technieken.

 • Wortelkanaalherbehandeling (Reëxtirpatie)

  Indien na een initiële wortelkanaalbehandeling een herinfectie zich voordoet, dient de tandwortel opnieuw behandeld te worden.

  Al het oorspronkelijke vullingsmateriaal wordt uit de wortel verwijderd en de wortelkanalen worden opnieuw volledig gereinigd en gespoeld, gevolgd door een adequate wortelkanaalvulling met gutta percha.

 • Chirurgie

  In sommige gevallen (resistente bacteriën, onbereikbare wortelkanaalruimtes,…) kan het noodzakelijk zijn een chirurgische ingreep uit te voeren onder lokale anesthesie.

  Tijdens deze ingreep verkrijgen we rechtstreeks zicht op de infectie en de wortel van uw tand. De worteltop van uw tand wordt vervolgens verwijderd, het wortelkanaal wordt gereinigd en gespoeld, en nadien hermetisch afgesloten met een speciaal, biocompatibel materiaal.